A murit fostul baterist al trupei Pantera, Vinnie Paul

Vinnie Paul, fostul baterist al trupei Pantera, a murit la vârsta de 54 de ani. În prezent, Paul era membru al trupei Hellyeah, iar moartea sa a fost confirmată de un reprezentant al său, potrivit Billboard.

Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul a trecut în neființă. Paul era cunoscut pentru munca sa ca baterist al trupelor Pantera și Hellyeah. Nu există alte informații la această oră. Familia a solicitat și vă roagă să le respectați intimitatea în această perioadă. – se arată pe pagina de Facebook a trupei Pantera.

Paul impreună cu fratele său, Dimebag Darrell,  a format trupa Pantera în 1981. Grupul a cunoscut succesul cu al doilea solist vocal Phil Anselmo.

De-a lungul anilor, Pantera a primit 4 nominalizări la premiile Grammy și a intrat cu 9 albume în top Billnoard 200, inclusiv cu albumul din 1994, ”Far beyond driven, care a debutat pe locul 1.

După desfiintarea trupei Pantera, frații Abbot au format trupa Damageplan, în 2003. Această trupă susținea un concert pe 8 decembrie 2004, când Dimebag Darrell a fost împușcat și ucis chiar pe scenă, în Columbus, Ohio.

Din 2006, Paul a fost bateristul trupei Hellyeah, un supergrup metal, în care se afla și vocalul trupei Mudvayne, Chad Gray și chitaristul trupei Nothingface, Tom Maxwell.

De la moartea fratelui său, Vinnie Paul a lansat mai multe articole legate de Dimebag, prin intermediul casei sale de discuri, Big Vin Records, inclusiv DVD-uri și cartea “He Came to Rock”. Vinnie a spus că a facut asta ca o modalitate de a păstra moștenirea lui Dimebag vie.

Până la moartea sa, Vinnie nu a mai vorbit cu fostul vocalist PANTERA, Philip Anselmo, pe care l-a învinuit  pentru moartea lui Dimebag, sugerând că unele remarci pe care vocalistul le-a făcut despre Dimebag în presă, cu doar câteva săptămâni inainte de a fi impuscat, l-ar fi incitat pe ucigasul lui .

Vinnie Paul nu si-a dorit o reuniune Pantera cu Zakk Wylde (BLACK LABEL SOCIETYOZZY OSBOURNE) in locul fratelui sau, spunand intr-un interviu pentru Metal Hammer:

” Nu mă interesează! Pentru că nu există nici un Dime și pentru mine, dacă nu există nici un Dime, nu există nici o PANTERA! Acesta este motivul meu. Este de domeniul trecutului. Eu merg inainte. Cant într-o formație numită HELLYEAH și îmi place foarte mult. Nu vreau să trăiesc în trecut! “

RIP Vinnie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *