Astazi se implinesc 47 de ani de la moartea lui Jim Morrison. 47 de ani învăluiti în mister.

In urma cu 47 de ani, Jim Morrison, solistul trupei The Doors, a fost gasit mort în cada apartamentului sau din Paris, cauzele decesului raman  si astazi învaluite in mister: stop cardiac, supradoza de droguri, complot CIA sau inscenare.
Condamnat in SUA pentru exhibitionism dar si din cauza stresului pe care viata agitata de star rock i-l provoca, acesta a decis sa se mute la Paris, împreuna cu partenera sa de viata, Pamela Courson, dorind să se consacre poeziei. Insa starea de sanatate a lui Morrison, devenit alcoolic si obez, se deteriora cu mare rapiditate. Muzicianul a fost gasit mort in cada din apartamentul sau, in dimineata zilei de 3 iulie iar cauzele mortii au ridicat numeroase semne de intrebare, fiind lansate mai multe ipoteze pe marginea acestui subiect.
In ciuda antecedentelor lui Morrison, politia nu a ordonat efectuarea unei autopsii. Bill Siddons, managerul trupei The Doors, a luat primul avion spre Paris, insa sicriul era deja sigilat atunci cand a ajuns.
Cantaretul a fost înmormantat pe 7 iulie, in cimitirul Pere-Lachaise, in prezenta a doar cinci persoane, devenind subiectul unui cult intens, iar mormantul lui este unul dintre cele mai vizitate din celebrul cimitir parizian, unde sunt ingropate multe celebritati, precum Frederic Chopin, Marcel Proust si Oscar Wilde.
Stirea despre moartea sa a fost confirmată oficial abia dupa doua zile. Jurnalistul Jean-Noel Ogouz a afirmat  in cartea „Les Doors, la vraie histoire“ ca anturajul lui Morrison a actionat astfel, vrand să „evite circul care încojurase decesele lui Jimi Hendrix şi Janis Joplin“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *