Genuri muzicale bizare care nu ar trebui să existe

Crezi că ești un nebun ciudat  pentru că asculți muzică folk metal sau polka-rap? În comparație cu unele dintre stilurile muzicale ridicole pe care le prezentam aici, gusturile tale muzicale probabil ii ingrijoreaza doar pe parintii tai, care nu au mai ascultat nimic nou din perioada Beatlesilor sau poate nici chiar Beatles.

  1. Danger music

    Oamenilor le place sa numeasca muzica rock, punk, metal sau derivatele acestor genuri “periculose”, pur și simplu. Dar niciunul dintre acești țapi ispășitori audio nu poate concura cu adevarata “muzica periculoasă” care il  îndrumă pe interpret să facă ceva extrem de periculos si dăunător pentru el însuși în timp ce interpretează piesa.  “Music For A Revolution“, de exemplu, ne instruiește să cântăm melodia și apoi să ne scoatem ochii cinci ani mai târziu. Alte “cântece”  ale genului Danger music, includ artiști care aruncă bombe în public, conduc un buldozer pe scenă sau urla o perioada nedeterminată  mai tare și mai tare până când publicul nu mai suporta.

  2. Unblack Metal 

    Aproape toata lumea stie ce e  black metal-ul: screaming, voci distorsionate, tobe “lightning-fast” , chitare super-tari, solo-uri uimitoare, ametitoare chiar mai mult decat Satana in sine.  Acum, întâlniți Unblack Metal , care este tot ce am menționat deja, numai acum Satan se afla undeva departe iar noi il  imbrățișăm pe Domnul. Artiștii Unblack Metal canta tare, furios și rapid, de multe ori cu strigăte indescifrabile  doar ca versurile lor vorbesc despre Iisus, creștinism, mântuire, revelații, etc. Nu asculta piesa trupei Horde, “Invert The Inverted Cross” gândindu-te că vei chema diavolul sau orice altceva. Nu cu versuri precum “Hristos a luat cu asalt porțile Iadului / Să-și ia cheile de pe el / Acum cheile morții și a lui Hades / Faceți parte din cel veșnic”.  

  3. Splittercore/Extratone 

Vine un punct în care muzica dance nu poate fi mai rapida. Odată ce atinge limita umană creerul nostru nu mai percepe beaturile atat de rapide. Exista un segment de oameni,  fanii genului Splittercore, care se bucură în mod regulat de muzică ce atinge 600 BPM (batai pe minut). Ca sa iti faci o idee, unul dintre cele mai rapide cântece Metallica din toate timpurile, “Fight Fire With Fire”, nu se ridică niciodată peste 180 de bătăi pe minut. 

Dar fii atent! Daca Splittercore-ul  este cumva prea plictisitor pentru tine, există întotdeauna Extratone, care este Splittercore amplificat cu  până la peste 1000 de batai pe minut.

4. Pirate Metal

Ideea de a cânta despre pirați este bună, dar dacă asta este literalmente singurul lucru pe care îl cântați. Pirate Metal este  power metal, în care fiecare single este din perspectiva unui  stereotip de pirat , y’arr-matey pirate. Trupele care abordeaza acest gen muzical  cântă despre rom, jaf, rom, moartea pe marea, rom, război, rom, navigație, rom, picioare, rom, mers pe jos și bere, de obicei imbracati ca cel mai cunoscut pirat al timpurilor noastre Captanul Jack Sparrow.

5. Impossible Music (Black MIDI)

Muzica Imposibilă este exact acea muzică pe care oamenii nu o pot interpreta fizic decât dacă cincizeci de pianiști se întâlnesc pentru a canta simultan cincizeci de părți diferite ale aceluiasi cântec. Numele “Black MIDI” vine din modul în care, dacă ar fi scrise aceste cântece cu o notație muzicală reală, ar fi atât de multe note incat hârtia ar fi in totalitate neagra. Secțiunile cele mai calme ale unui Cântec Imposibil ar putea folosi o duzină de note simultane, ceea ce este imposibil pentru două mâini (poate si cu ajutorul  limbii și al degetelor mari de la picioare). De obicei,  se foloseste aproape întreaga tastatură simultan, într-un stil super-rapid, încât chiar și cele mai rapide mâini umane nu au putut să țină pasul mai mult de două secunde. De exemplu in piesa “Bad Apple”, se folosesc 8,49 milioane de note, ceea ce ar fi oricum o nebunie daca durata piesei ar fi de doi ani. Noi o ascultam in 4 minute si 45 secunde.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           –  sursa grunge.com –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *