Philomena Lynott, mama lui Phil Lynott de la Thin Lizzy a murit in aceasta dimineata

Site-ul Hot Press a confirmat că Philomena a decedat în această dimineață (miercuri, 12 iunie) după o lungă bătălie cu cancerul.

Philomena a fost autorul celebrei și celei mai bine vândute, carti din 1995, intitulata “My Boy” , la care la colaborat cu Jackie Hayden.

Cartea spune povestea vieții lui Phil Lynott de la nașterea sa din West Midlands, de la primii săi ani din Manchester și Dublin pana la succesul său global cu Thin Lizzy înainte de moartea lui prematură în 1986 la vârsta de doar 36 de ani.

Philomena a demarat o campanie pentru ca o statuie a fiului ei să fie ridicată în Dublin și a dezvăluit sculptura bronzului în 2005, pe strada Harry, chiar lângă strada Grafton din Dublin.

Editorul Niall Stokes de la Hot Press a declarat atunci: “Campania ei de a avea statuia lui Philip a fost un exemplu minunat de forță de caracter și de convingere care a câștigat peste inerția birocratică”

Un adevarat apărător al muzicii fiului său, în anul 2012 a criticat candidatul la partidul republican Mitt Romney pentru ca a folosit piesa ‘The Boys Are Back In Town’ in timpul campaniei electorale.

De asemenea, ea a desfășurat o campanie activă împotriva abuzului de droguri și a cerut oamenilor să nu urmeze aceeași cale tragică precum fiul ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *