Steven Wilson “lovește” în Greta Van Fleet

Steven Wilson a atacat Greta Van Fleet spunând ca e o trupa “teribilă” și
“o versiune de boys band a Led Zeppelin”.

Fostul front-man Porcupine Tree a fost invitat pentru o discutie mai amplă pentru podcastul “myROCK” din Danemarca, unde a fost întrebat dacă îi place cariera sa de a fi “in umbră” sau ar prefera sa fie recunoscut în mainstream?

În ciuda faptului că showul sau a fost sold out mai multe nopți la rand, la Royal Albert Hall, gazda i-a subliniat lui Wilson că ar putea fi “cel mai de succes artist pe care nimeni nu îl cunoaște.”

Wilson a răspuns: “Dacă faci ceva cu care ești cu adevărat mândru, instinctul natural este să îl împărțiți cu cât mai mulți oameni posibil. Într-un fel, cei mai mulți oameni apreciază că faci bine ceea ce simți. Bineînțeles, acest lucru este un lucru ușor, în sensul că vedem cele mai mari audiții din lume pentru cea mai banală muzică. Și uneori cea mai bună muzică are o audiență cultă mai mică. Dar există multe exemple în istorie unde cea mai extraordinară muzică a atins cele mai mari audiențe,
The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Who si trupe mai recente cum sunt Muse și Radiohead, trupe pe care le admir cu adevărat și au ajuns la audiențe masive.

https://twitter.com/i/status/1102211982512586753Și întotdeauna m-am gândit la mine, de ce nu am putut să obțin și eu asta? Nu spun că sunt la fel de bun ca acei artiști dar știu că aș putea ajunge la o audiență ca asta.

Deci, există frustrarea că, dacă aș fi avut o recunoaștere din partea mass-media, ar fi fost mai ușor decât. Așadar, deși vând o cantitate mare de bilete, la fel si discuri, a fost o luptă de 25 de ani pentru a construi până la acest punct, în timp ce văd că unele trupe primesc tot ajutorul și toată recunoașterea, toată asistența mass-media de expunere masivă aproape de la începutul carierei lor.”

Evidențierea trupei Greta Van Fleet ca exemplu primordial pentru acest lucru, Wilson a adăugat: “Mă refer la acea trupa groaznică, Greta Van Fleet. Știi trupa aia? Cred că sunt absolut abisali. Cred că e o glumă. Dar ei sunt un exemplu de trupa, pentru ca sunt baieti destul de tineri, arata ca un boys band, suna super slab, ca o trupa cover Led Zeppelin de mâna a treia.

Dar sunt frumoși și au avut tot ajutorul din partea mass-media, mașinăria comercială din spatele lor și au reușit să ajungă la o audiență masivă aproape peste noapte.
Și nu cred un minut ca cineva își va aminti de ei peste 10 ani. Poate gresesc, poate imi vor dovedi ca am gresit. Poate că se vor transforma dintr-o dată într-o trupa bună și vor scoate un disc bun. Dar momentan nu sunt. Sunt niste frumușei, o versiune de boys band a Led Zeppelin.

Înțeleg de ce se întâmplă asta. Nu sunt naiv. Înțeleg că industria se bazează în jurul valorii de a fi tineri, drăguți, având imaginea potrivită și toate lucrurile astea. Și eu n-am avut niciodată unul din aceste lucruri. Nu am fost niciodată drăguț. Adică, am fost tânăr, dar acum nu mai sunt, așa că înțeleg. Am 51 de ani. Asta nu va funcționa pentru mine. Deci, există această frustrare că mass-media a fost ușor rezistentă la ceea ce fac și simt că am lucrat împotriva – trântindu-mă cu capul de perete.”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *